~ My LiTtLe HeRo ~

This is the best pose by my little hero Muhammad Iqbal"...so cute..so funny...^ - ^....


Followers

Friday, February 25, 2011

Buntu kepala Mama!!!

Semalamkan mama bawa Iqbal jumpa dengan doktor...doktor check telor Iqbal still lagi tak masuk dalam kantung....so, doktor cakap nak kena buat operation la...mama terkedu jap bila dengar operation....doktor explain pasal future die nanti...

Banyak gak la kami tanya pasal operation tue...takut gak boleh mendatangkan bahaya pada Iqbal..mama takut sangat bila sebut pasal operation...mama ada gak tanya kalu teh best time tok buat operation bila...doctor say "NOW la...coz he still a child"...kami ingat ke boleh la nak extend lagi 6 bulan..kalu tak turun gak baru nak buat operation....

Doktor kata, jangan risau la...operation tue tak lama hanya 11/2 hour jer...die akan toreh dalam 1cm...atas dari uri Iqbal...than die akan masukkan wire dan akan tengok apa2 benda yang menyebabkan telor tue tak masuk dalam kantung..than die akan remove...dan satu lagi die akan buka gak kat bawah kantung dalam 1/2 cm...untuk die tarik telor tue masuk dalam kantung...pastu baru die akan jahit supaya telor tue tak naik balik ke atas...

Seriau mama bila dengar...pastue mama dah imagine macam mana keadaan Iqbal waktu tue..Ya Allah..tolong la hambamu nie...kami mintak doktor log dulu bulan..cuma date doktor aku confirm balik...cuma bulan la dah log...bulan Mac...kami mintak nak bincang dulu...ye la, kena bincang dan pikir masak2...risiko yang akan berlaku nanti lepas operation....

Mama dah buntu...tak tahu nak buat macam mana...mama ingat nak extend lagi dalam tempoh 4 bulan..sambil2 mama nak bawa Iqbal pergi berurut...entah la....buntuuuuuuuuuu nieeeeeeeeeeeeee.....

4 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

maziati,
ksiannye kat iqbal!
saya ade tanya hubby pasal masalah iqbal ni.
hubby cakap, gi berurut je
lama2 dia akan masuk balik dlm kantung
cuma amik masa sket la..
takde la trus masuk kantung..
tapi kena berurut secara konsisten la

yang operate tu
doktor nak buat operate masuk teropong je kan?
takde la operate sampai kena belah2
dotor ada cakap tak efek operation tu pada iqbal nanti?
alahai, risaunya..ksian pun ye jugak..

papepun,
bincang la dulu 1 famili
moga dapat keputusan yang tepat demi kebaikan iqbal
sabar byk2

munna said...

aduhai kesiannya pada iqbal... kecik2 nak kena operate...

betul juga cakap mamazakwan... klu tu penyakit angin pasang cubalah bawa berurut dulu....

Adyshariz said...

assalam mama,

lately ni byk juga kes2 mcm ni kene kat budak2..kawan sha 3 org anak kene operate, tu blum lagi my SIL..maybe dlm 3 bulan lagi..

insyaAllah, operate ni tak berapa sakit sgt, lagipon tuk future anak, nk tak nk kene buat juga..

sabar ya mama..

wmaziati said...

thanks buat mama2 semua yang prihatin ngan masalah Iqbal...kami pun dok fikir nak extend lg sethn...kalu x trn gak baru nak operate...buat masa skr nie...nak g b'urut...kwn2 pun ckp mcm mamazakwan...die abik masa yg lm tok trn..tp insyallah die akn trn,...itu kwn yg ckp..