~ My LiTtLe HeRo ~

This is the best pose by my little hero Muhammad Iqbal"...so cute..so funny...^ - ^....


Followers

Thursday, December 9, 2010

Pusing-pusing bandar Singapore!!!

First time mama pijak bumi Singapore....waaaaaaaaaaaa..cantiknya...mula-mula sampai rasa kekok gak....takut tak reti nak communicate....pastu bila dak sehari dua tu, rasa biasa jer...kalu nak pergi mana2 pun senang jer...tanya oarang dan guna MAP...xde la pandai sangat guna MAP, nasib baik la member sorang nie pandai..al maklum la die dah 7 tahun kai oversea...

Sebenarnya banyak sangat gambar kami ambik masa kat sana...buat kenangan....banyak gak la kami sempat round-round singapore...masa terhad sangat...10 pg - 6 ptg, mama jaga booth...waktu malam jer boleh pusing-pusing town....tapi mama sempat gak shopping kat Bugis Street...sini majority Chinese....murah, semua ada...cuma kena prepare duit jer banyak sikit..baru syok shopping...tapi kalu nak beli barang jangan convert RM..kalu convert mesti rasa mahal....hahahaha...Bugis Street nie, kalu kat Malaysia, ala-ala petaling street la...

Mama sempat gak ke Mustapa...Mustapa nie pun tempat shopping...Mustapa nie lak macam Mydin...banyak sangat barang....Majority kat sini semuanya India...cumanya mama tak sempat jer nak ke Orchard jer...dia orang kata kat Orchard meriah gilerrrr.....

Mana tahu kat2 ada rezeki lagi tahun depan boleh la kami sekeluarga melancong kat sini..teringin mama nak ke Sentosa....Boleh bawa Iqbal jalan-jalan...:)








5 comments:

Kehelan said...

purchasing pun bleh ikut dh skrg eh?

wmaziati said...

mesti la...purchasingkan paling byk deal dgn supplier...nape?ada kenal ke dgn org purchasing...

Kehelan said...

kak raja rafidah tuh satu department ngn aku kat amb dulu...

aku cepuk jugak la budak siti ni

ko tak kenal aku lg ke?

wmaziati said...

hampeh tol la ko kay..nape ko letak nama kehelan...hampir aku tak cam ko...

Kehelan said...

dh sah2 muka aku kat situ